Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Automatizálás
Az automatizálás valamennyi nagynyomású merülő-, mélykút- és kerti szivattyúnk esetében lehetséges. Az elektronikus- vagy mechanikus vezérlőrendszer segítségével a szállított vizet úgy használhatjuk, akárcsak a vezetékes vizet, azaz a vízvételt a vízcsap (vagy más fogyasztó) kinyitásával és elzárásával szabályozhatjuk.
Az elektronikus vezérlőrendszerek alkalmazásával történő automatizálás ezenkívül védi a szivattyút a szárazon futás okozta károsodástól, hiszen a rendszer vízhiány esetén leállítja a szivattyút.
Elektronikus vezérlőrendszerek
Brio 2000-M
Brio 2000-M
Az elektronikus vezérlőrendszerek a nyomás és a vízátfolyás függvényében szabályozzák a szivattyú működését. A Brio 2000-M és a T.I.P.-MATIC vezérlőrendszereknek köszönhetően a szivattyú automatikusan bekapcsol, ha kinyitjuk a vízcsapot vagy a nyomás a minimális szint alá esik. Ha elzárjuk a csapot ill. befejeződik a vízvétel, a szivattyú kikapcsol. A bekapcsolási nyomás értékét külön be lehet állítani. A kikapcsolási nyomás értéke nem választható meg szabadon, mert a vízcsap elzárásakor a kikapcsolás automatikus, ideje teljesítményfüggő.
Az automatizálás adta lehetőségek
Automatizálás
Automatizálás
Az automatizálás előfeltétele, hogy a kérdéses szivattyú legalább 1 bar - de még jobb, ha 1,5 bar - nyomás létrehozására legyen képes. Ezt a kritériumot a T.I.P. valamennyi kerti-, mélykút- és nagynyomású merülőszivattyúja teljesíti.
Függetlenül attól, hogy elektronikus vagy mechanikus vezérlőrendszer mellett döntünk-e, az automatizálás többféle lehetősége közül választhatunk. Mindkét fajta rendszert szerelhetjük közvetlenül a szivattyúra is. Ha például a Brio 2000-M-et egy kerti szivattyúra - a nyomóoldali csatlakozó és a nyomócső közé - szereljük, így ez a fajta installáció egy házi vízellátó automata működési módjának felel meg. Alternatív megoldásként a szivattyú és a mindenkori rendszer közé egy tömlő is beszerelhető.
Az automatizálás egy további alternatívája, ha a szivattyú mellé nyomástartályt (hidrofór tartályt), fémszövetes flexibilis bekötőcsövet és nyomáskapcsolót szerelünk. Az ily módon telepített szivattyú egy házi vízmű funkciójának megfelelően működik.
A szivattyút és a nyomástartályt szerelhetjük közvetlenül egymás mellé, de tehetünk közéjük egy hosszabb csövet is. A szivattyút így pl. telepíthetjük a ciszternába, a szivattyúzott vizet továbbvezethetjük a házba, ahol a hidrofór tartályt helyezzük el - esetleg még egy előszűrővel kiegészítve. Ez a példa jól szemlélteti, hogyan lehet hatékonyan megoldani a házi vízellátást.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
Az automatizálás valamennyi nagynyomású merülő-, mélykút- és kerti szivattyúnk esetében lehetséges.
Tippek
Ha például a Brio 2000-M-et egy kerti szivattyúra - a nyomóoldali csatlakozó és a nyomócső közé - szereljük, így ez a fajta installáció egy házi vízellátó automata működési módjának felel meg.