Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Nagynyomású merülőszivattyúk
A nagynyomású merülőszivattyúk olyan speciális felhasználási célra tervezett, nagy teljesítményű szivattyúk, amelyek a vizet nagyon mélyről - az adott modelltől függően akár jóval több, mint 50 méterről is - képesek felszivattyúzni.
A szivattyúzott folyadék a nagy nyomásból adódóan tovább is szállítható és felhasználható pl. esőztetővel működő öntözőrendszer üzemeltetésére vagy más otthoni célra. Ezek a szivattyúk arra is kiválóan alkalmasak, hogy segítségükkel a kutak, ciszternák és víztároló tartályok vizét közvetlenül öntözésre használjuk.
Mélykútszivattyúk
A mélykútszivattyúk olyan nagy hatásfokú szivattyúk, amelyeket külön arra a célra fejlesztettek ki, hogy az igen szűk - akár 10 cm-es - átmérőjű fúrott kutakból is fel tudják szivattyúzni a vizet. Felhasználási céljuknak megfelelően ezeknél a szivattyúknál szériatartozék a hosszú hálózati csatlakozókábel és leeresztő-kötél. Az AJ termékcsalád készülékei elsősorban a ház környéki feladatok ellátására szolgálnak.
Automatizálás
A nagynyomású merülőszivattyúk és mélykútszivattyúk automatizálása a Brio 2000-M vezérlőrendszer segítségével lehetséges. Ily módon a szivattyúkat minimális szerelési munkával a ház automata vízellátásában lehet hasznosítani - ami azt jelenti, hogy a szivattyúzott vizet ugyanúgy tudjuk használni, mint a vezetékes vizet. Ennek az alkalmazásnak egy további pozitív vonatkozása, hogy a vezérlőrendszerek némelyike megvédi a szivattyút a szárazon futástól is, mivel vízhiány esetén lekapcsolja a szivattyút.
Nagynyomású merülőszivattyúk és mélykútszivattyúk telepítése
Installálás
Installálás
Ezeket a szivattyúkat csak a tartozékként hozzájuk járó leeresztő-kötél illetve más megfelelő anyagból (nylon-ból vagy rozsdamentes acélból) készült kötéllel szabad az adott ciszternába, fúrott kútba, stb. leereszteni. A leeresztést követően ki kell jelölni a szivattyú helyét és úgy kell rögzíteni, hogy ne csavarodhasson el. Ügyeljen arra, hogy a szivattyú legalább 50 cm-rel legyen a fenék fölött, ezáltal ugyanis megakadályozhatja, hogy a szivattyú közelébe kerüljenek az esetlegesen felkavart homokszemcsék vagy más szennyeződésdarabok, amelyek a szivattyú leállásához vagy a hidraulikus alkatrészek kopásához vezethetnek.
Az ilyenfajta szivattyúk közül nem mindegyik alkalmas arra, hogy bármilyen mélyre merüljön be a vízbe. A műszaki adatok között szerepel a mindenkori megengedett maximális bemerítési mélység is.
Automatizálás
Automatizálás
A szivattyú szívókamráinak az üzemeltetés közben teljesen a víz alatt kell lenniük, ellenkező esetben fennáll a túlmelegedés következtében fellépő károsodás veszélye. A szivattyú pozícionálásakor ezért vegye figyelembe, hogy a víz szintje - az adott évszak függvényében, a kiszivattyúzott vízmennyiségből adódóan vagy más körülmények hatására - az üzemeltetés közben süllyedhet.
Az AJ termékcsalád alapfelszereltségéhez tartozik az a visszacsapószelep is, amely megakadályozza, hogy a szivattyú a víznyomás általi lökéshullámok következtében károsodást szenvedjen.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
A nagynyomású merülőszivattyúk olyan speciális felhasználási célra tervezett, nagy teljesítményű szivattyúk, amelyek a vizet nagyon mélyről képesek felszivattyúzni.
Tippek
A nagynyomású merülőszivattyúk és mélykútszivattyúk automatizálása a Brio 2000-M vezérlőrendszer segítségével lehetséges.