Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Kerti szivattyúk
A kerti szivattyúk olyan sokrétűen használható készülékek, amelyeket használhatunk úgy, hogy áthelyezhetők legyenek, de rögzítetten is telepíthetjük őket. Ideálisak arra a célra, hogy kutak, ciszternák, vagy a kerti patak vizét szállítsuk velük, majd a szivattyúzott vizet pl. a kert locsolására használjuk.
A kerti szivattyúk további alkalmazási területe a kerti tavak, medencék vagy víztároló tartályok kiürítése illetve feltöltése. Ezenkívül a szivattyúzott (nyomás alatt lévő) és továbbvezetett vízzel öntözőrendszerek - mint pl. esőztetőket - is üzemeltethetők, de a teraszt és a járdát is hatékonyan lehet lemosni vele.
Automatizálás
Automatizálás
Automatizálás
Az automatizálás minden T.I.P. szivattyú esetében lehetséges, ami azt jelenti, hogy a szivattyú segítségével automatikus vízellátás biztosítható - pont úgy, mintha a víz a vezetékből folyna. Mindehhez csupán vezérlőberendezéseink egyikére van szükség, amelyek telepítése igen egyszerű. Ezenkívül a vezérlőrendszerek némelyike a szárazon futás ill. az azáltal okozott károk ellen is védelmet nyújt, mivel vízhiány esetén lekapcsolja a szivattyút.
Szívótömlő
A 4 méter hosszú, visszacsapószeleppel ellátott szívótömlő néhány kerti szivattyúnk esetében az alaptartozék részét képezi és kényelmesebbé teszi azok használatát. Ezen felül termékválasztékunkban különféle hosszúságú és minőségű szívótömlők találhatók - az egyszeru, műanyagból készült szívótömlőtől kezdve egészen a professzionális minőségű, nagyon magas üzemi nyomáshoz is alkalmas nyomócső-garnitúrákig.
Kerti szivattyúk, házi vízművek és házi vízautomaták telepítése
Kerti szivattyú
Ha a szívótömlo és a szivattyú légtelenítése megtörtént, a rendszer az igényeknek megfeleloen fog muködni.
Valamennyi kerti szivattyú, házi vízmű és házi vízellátó automata önfelszívó szivattyú. Ebből adódóan a telepítés során ill. a legelső üzembe helyezéskor a szívótömlőt nem kell feltölteni vízzel, hiszen a szivattyú maga szívja fel a folyadékot.
Feltétlenül el kell végezni viszont a telepítés során a hidraulikus rendszer légtelenítését - ehhez fel kell tölteni a szivattyúházat vízzel. A mindenkori szívómagasságnak megfelelően ezt a folyamatot többször is meg kell ismételni, egészen addig, míg a szívócső is teljesen légmentes lesz - azaz a víz teljesen kitölti. Emiatt a szívóoldalon - leginkább a szívótömlő végénél - be kell szerelni egy visszacsapó-szelepet.
Ha az adott szívómagasság miatt a szivattyúházat több lépcsőben kellene feltölteni, azt javasoljuk, hogy a legelső üzembe helyezéskor a szívótömlőt is töltse fel vízzel. Ha a szívótömlő és a szivattyú légtelenítése megtörtént, a rendszer az igényeknek megfelelően fog működni.
Kérjük, ügyeljen arra, hogy üzemeltetés közben ne kerülhessen a rendszerbe levegő rossz tömítés vagy vízhiány miatt. Gyakran ez az oka ugyanis a fellépő üzemzavarnak, de a szivattyú károsodást is szenvedhet, ha a szárazon futás következtében túlzottan felforrósodik.
Szívómagasság, emelőmagasság
Szívómagasság
Valamennyi kerti szivattyú szívómagassága: max. 9 m
Szívómagasság: A vízfelszín és a szivattyú közötti szintkülönbség.
Emelőmagasság: A vízfelszín és a vízvétel helye (=fogyasztó) közötti szintkülönbség.
Példa: Ha az adott szivattyú 5 méter mélyről szívja fel a vizet és 15 méter magasra szállítja, akkor az emelőmagasság 20 métert tesz ki.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
A kerti szivattyúk olyan sokrétűen használható készülékek, amelyeket használhatunk úgy, hogy áthelyezhetők legyenek, de rögzítetten is telepíthetjük őket.
Tippek
Az automatizálás minden T.I.P. szivattyú esetében lehetséges, ami azt jelenti, hogy a szivattyú segítségével automatikus vízellátás biztosítható - pont úgy, mintha a víz a vezetékből folyna.