Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Kerti tó nyomásszűrők
A kerti tó nyomásszűrők hatékony és innovatív műszaki megoldást alkalmaznak: a szűrőrendszerben működés közben túlnyomás uralkodik, amely elősegíti a hasznos mikroorganizmusok szaporodását.
Ezáltal - a hagyományos külső szűrőkhöz képest - jelentős mértékben nő az egyes szűrési fázisok hatékonysága. Megbízhatóságuknak, tartósságuknak és nagyfokú hatékonyságuknak köszönhetűen ezek a nyomásszűrők - az adott modelltől függően - különféle nagyságrendű, halállománnyal rendelkező vagy a nélküli kerti tavak vízszűrésére alkalmasak.
Többféle telepítési lehetőség
 
A kerti tó nyomásszűrőket többféleképpen is lehet telepíteni; speciális koncepciójuk és működési mechanizmusuk lehetővé teszi, hogy a fedélrögzítő kapcsos pántok vonaláig beássuk őket a talajba. Ez a telepítés egy olyan változata, amely kiszélesíti a kert és a tó optikai kialakításának lehetőségeit, mivel így helyet takaríthatunk meg és a szűrő igény szerint akár a háttérben is meghúzódhat.
Az ellenáramú öblítés funkciója
Az ellenáramú öblítés funkciója
Az ellenáramú öblítés funkciója
Az ellenáramú öblítés olyan, kényelmi szempontból sem elhanyagolható fejlesztés eredménye, amely megkönnyíti és egyszerűbbé teszi a szűrő karbantartását. Egyszerűen csak el kell fordítanunk a megfelelő kapcsolót, hogy tetszés szerint vagy a szűrés, vagy az ellenáramú öblítés üzemmódját aktiváljuk. Ez a koncepció lehetővé teszi a szűrő alapos és gyors tisztítását, anélkül, hogy a szűrőegységet ki kellene nyitnunk - mint a hagyományos termékek esetében - vagy változtatnunk kéne a telepítés paraméterein.
Kerti tó nyomásszűrők - nagyfokú kapacitás a szűrés 5 hatásszintje révén
5 szűrési hatásszint a tiszta és egészséges tóvízért
5 szűrési hatásszint a tiszta és egészséges tóvízért
A kerti tó nyomásszűrők olyan felettébb hatékony és átfogó koncepciót testesítenek meg, amely a modern szűréstechnológia legújabb eredményeit alkalmazza. A szűrési folyamat során öt különféle hatásszint lép működésbe:
1. Az UV-C sugárzó csíramentesíti a tó vizét és elpusztítja a különféle kórokozókat. A vízben lebegő algákat összecsomósítja és kiszűri a vízből.
2. A szűrőtartály alján lévo ülepítő szennyeződéskamra arra hivatott, hogy felfogja a durvább szennyeződés-részeket. Tisztítását ellenáramú öblítéssel lehet elvégezni. Ez a kamra olyan hatással is bír, hogy az áramló víz "megnyugszik", s így egyenletesen tud feljebb haladni a szűrőtartályban.
3. A víz finomtisztítását a következő rétegben lévő szivacsos szűrőszövet végzi. A kisebb szennyeződés részecskék megtelepednek a szűrőközeg szálain és táptalajul szolgálnak az olyan hasznos mikroorganizmusok számára, amelyek az élőlényekre káros ammóniát nitráttá alakítják.
4. A biolabdacsok (Bioballs) segítségével további baktériumok révén folytatódik a biológiai szűrés folyamata. A nitrát eközben hasznos nitrogénné alakul át.
5. A szűrőszivacsok folytatják a biológiai szűrést és a nitrát nitrogénné történő átalakítását.
A fenti öt, különféle hatásszintű szűrőfázis támogatása érdekében a szűrőrendszerben működés közben túlnyomás uralkodik, amely jelentősen fokozza a szűrőteljesítmény intenzitását.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
A kerti tó nyomásszűrők olyan felettébb hatékony és átfogó koncepciót testesítenek meg, amely a modern szűréstechnológia legújabb eredményeit alkalmazza. A szűrési folyamat során öt különféle hatásszint lép működésbe.
Tippek
A biológiai szűréshez szükséges baktériumok lassan (4-8 hét alatt) telepednek meg a szűrőközegekben. Ebből kifolyólag a szűrő tartós üzemeltetését javasoljuk.