Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Búvárszivattyúk tiszta vízhez
Ezek a szivattyúk tiszta vagy csekély mértékben szennyezett folyadékok át- vagy kiszivattyúzására alkalmasak. Jellemző felhasználási céljuk a háztartási szennyezett víz, az esővíz, vagy szivárgó víz szállítása és medencék vizének kiszivattyúzása.
Az ilyenfajta szivattyúk különlegessége, hogy minimális maradék vízszinttel képesek vízmentesíteni: a felületet a szivattyúzás után elég feltörölni ahhoz, hogy teljesen száraz legyen. Kerti locsolófejek általában már 0,5 bar nyomásértéktől kezdődően csatlakoztathatók ill. működtethetok ezekkel a szivattyúkkal.
Búvárszivattyúk talajvízmentesítéshez
 
Búvárszivattyúk talajvízmentesítéshez ezek a szivattyúk kompakt felépítésűek, vertikális szivattyúkimenettel rendelkeznek és tartozékként leeresztő-kőtél jár hozzájuk - azaz speciálisan alkalmasak arra, hogy szűk víztelenítő-aknákban ill. -vájatokban használják őket. Ez a szivattyúfajta integrált úszókapcsolóval rendelkezik, s ennek kőszőnhetoen tetszés szerint automatikus vagy kézi üzemmódban is használható.


A búvárszivattyúk telepítése és üzembe helyezése
Búvárszivattyúinkat használhatja úgy, hogy azok hordozhatók ill. áthelyezhetők maradnak, de fix telepítésű üzemmódban is. Ha a szivattyút állandó telepítéssel szeretné használni, akkor javasoljuk, hogy szereljen fel egy visszacsapó szelepet, amely megvédi a szivattyút minden olyan károsodástól, amelyet a víznyomás általi lökéshullámok okozhatnak.
Kérjük, ügyeljen arra, hogy ha a csatlakoztatott tömlő átmérője túl keskeny, az rontja a szivattyú teljesítményét. Javasoljuk, hogy legalább 3/4"-os átmérőjű csövet használjon. A szivattyúhoz kapott csőcsatlakozó idomhoz 3/4"-os, 1"-os vagy 1 1/4"-os átmérőjű cső csatlakoztatható.
A cső csatlakoztatásakor kérjük ügyeljen arra, hogy az sértetlen legyen; hiszen ha a cső valahol ereszt, az nagyban rontja a szivattyú teljesítményét és gyakran okoz működésében zavart.
Valamennyi búvárszivattyú rendelkezik úszókapcsolóval, amely lehetővé teszi, hogy a szivattyú automatikus üzemmódban működjön. Az úszókapcsoló ezenkívül a szivattyú biztonsági vízhiány-védelmét is ellátja: időben lekapcsolja a szivattyút vízhiány vagy szárazon futás esetén, így az nem károsodhat a túlmelegedés következtében.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
Búvárszivattyúk tiszta vízhez ezek a szivattyúk tiszta vagy csekély mértékben szennyezett folyadékok át- vagy kiszivattyúzására alkalmasak.
Tippek
Kerti locsolófejek általában már 0,5 bar nyomásértéktől kezdődően csatlakoztathatók ill. működtethetok ezekkel a szivattyúkkal.